Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso) - Svobodová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (masa, mléka). Práce je zaměřena zejména na charakteristiku vybraných systémů kontroly hygieny výroby potravin a následné zpracování přehledu kontrol sledování zdravotní nezávadnosti masa a mléka, prováděných Krajskou veterinární správou v Českých Budějovicích v letech 2007-2011. Na základě výsledků těchto kontrol je dle uváděných hodnot, které byly ve sledovaném období Krajskou veterinární správou zaznamenány patrné, že systémy sledování hygieny potravin živočišného původu působí pozitivně na jejich zdravotní nezávadnost.
The Influence of hygiene monitoring systems on the harmlessness of food of animal origin (meat, milk)
Keywords: Hygiena potravin; zdravotní nezávadnost; systémy sledování hygieny potravin; Food hygiene; food safety; food hygiene monitoring systems