Řešení krizových situací - od praxe k teorii - Běhounková, Klára (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své práci se zaměřím na obce a mým úkolem je zjistit jak jsou připraveny na mimořádné události a krizové situace a jakým způsobem jsou schopny ochránit to nejcennější, což je lidský život. Pro toto zjištění použiji jednoduchý dotazník a díky němu rozkryji problematiku obcí v krizovém řízení. Pro obec je prvotním partnerem obec s rozšířenou působností a proto se dotazníky částečně dotýkají i obcí s rozšířenou působností. Při vyhodnocování dotazníků také srovnávám informovanost obcí a obcí s rozšířenou působností a je patrný markantní rozdíl.
Solving of crisis situations - from practice to theory
Keywords: 1. krizový plán 2. plán krizové připravenosti 3. obec s rozšířenou působností 4. Integrovaný záchranný systém; 1. municipality with extended powers 2. plan of critical preparetion 3. municipality with extended powers 4. municipality with extended powers