Případová studie motivační struktury resilience - Kubaštová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Předložená práce se zabývá tématikou resilience a motivační struktury. Práce je rozdělena na část teoretickou, která zahrnuje několik tématických celků - stres, psychická zátěž, zvládání stresu a životních těžkostí, nezdolnost, motivace a motivační struktura. Praktická část se skládá ze tří případových studií, jejich interpretací a interpretací dotazníku PCI, který byl použit pro zjištění jejich motivační struktury. Cílem práce je zjištění základních osobnostních charakteristik resilientních jedinců, jejich způsobů zvládání těžkých životních situací a zjištění jejich motivační struktury
The case study of motivational structure of resiliency
Keywords: stres; zvládání stresu; resilience; motivace; motivační struktura; stress; stress management; resiliency; motivation; motivational structure