Vliv globální změny klimatu na sladkovodní fytoplankton nádrží střední Evropy - Visocká, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce představuje návrh projektu zabývajícího se možným dopadem globální změny klimatu na složení, strukturu a dynamiku sladkovodního fytoplanktonu a následným ovlivněním kvality vody.
Impact of ongoing global climate change on phytoplankton in Central Europe