Zadluženost rodin a jednotlivců v ČR a její dopady - Antlová, Romana (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce obsahuje hodnocení ekonomické situace v České republice tak, jak ji vidí veřejnost a hodnocení příjmů vlastní domácnosti. K tomuto účelu byla využita data získaná z průzkumů neziskového ústavu STEM a data Českého statistického úřadu. Navazuje část věnovaná dluhům, proč se lidé zadlužují, jaké jsou důvody, proč své závazky nejsou schopni nebo nechtějí splácet. Další část práce je věnována etickému náhledu. Následuje část věnovaná psychologickým dopadům majícím výrazný vliv na zdraví člověka a faktorům podporujícím zdraví a odolnost. Poslední část je věnována dopadům sociálním a sociální pomoci. Opírala jsem se přitom o odbornou literaturu a související elektronické zdroje.
Indebtedness of families and individuals in the Czech Republic and its impacts
Keywords: dluhy; exekuce; sociální vyloučení zvládání; sociální pomoc; vzdělávání; sociální opora; zdraví; nemoc; nezaměstnanost; podpora; debt; execution; social exclusion coping; social assistance; education; social support; health; illness; unemployment; support