Rozdíly v životním stylu mužů a žen - studentů JU - Kimmer, David (Jihočeská univerzita, 2012)
Životní styl představuje z hlediska ovlivnění zdraví jeden z nejvýznamnějších faktorů. V dnešní době je však životní styl u většiny lidí poněkud alarmující. Vědci se shodují, že více než 60 % všech onemocnění je způsobeno špatným životním stylem. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. V teoretické části se zabývám definicí životního stylu a dalších faktorů, které životní styl ovlivňují (výživa, pohybová aktivita, užívání návykových látek, relaxace, sex, stres, spánek). V empirické části jsou vyhodnoceny výsledky realizovaného výzkumu, který byl zaměřen na porovnání životního stylu u mužů a žen ? studentů JU. Pro kvantitativní výzkum jsem použil metodu dotazníku, který měl celkem 33 otázek. Dotazník byl rozdán 420 respondentům. Návratnost dotazníků byla 87 %. Domnívám se, že tato práce najde své uplatnění ve výživových poradnách, ve výukových programech a v neposlední řadě i u laické populace, které není lhostejný její životní styl.
Difference Between the Lifestyle of Men and Women - Students of South Bohemia University
Keywords: životní styl; hlavní složky výživy; návykové látky; hohybová aktivita; relaxace; stres; spánek; sex; lifestyle; major nutrients; addictive substances; physical activity; relaxation; stress; sleep; sex