Problematika křesťanské rockové hudby se zaměřením na českou hudební scénu - Francová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2016)
Křesťanská rocková hudba není sice neznámý pojem, ale její rozvoj v českých zemích se datuje až od devadesátých let minulého století. Autorka se pokouší srovnáváním západní a tuzemské hudební kultury zmapovat historii rockové hudby pro křesťany, její vznik, význam a rozvoj jak ve světě, tak v České republice.
The issue of Christian rock music with a focus on Czech music scene
Keywords: křesťanská hudba; křesťanský rock; hudba pro mladé křesťany; hudební scéna; Christian music; Christian rock music for young Christians; music scene