Individuální variabilita vokalizace kalouse ušatého (Asio otus). - Hornátová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá vokalizací kalouse ušatého (Asio otus). V rámci této práce jsem nahrávala teritoriální volání samců i samic kalouse v urbánní populaci v Českých Budějovicích. Nahrávky byly podrobeny akustické analýze, kde byly měřeny časové i frekvenční charakteristiky vokalizace. Pomocí těchto charakteristik jsem zjišťovala, zda je možné rozlišit jednotlivé jedince kalousů na základě jejich hlasového projevu.
Vocal individuality of Long-eared owl (Asio otus).
Keywords: bioakustika; kalous ušatý; variabilita vokalizace; rozpoznávání jedinců; bioacoustics; long-eared owl; variability of vocalizazion; recognition of individuals