The Representation of Women in Irish Short Stories/Reprezentace žen v irské povídce - Holíková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je rozbor prezentace irských žen v povídkách. Analyzováni budou irští autoři a autorky, jejichž hlavní postavou v povídce je žena. Do výběru budou také zahrnuty protestantští a katoličtí autoři. Zkoumána bude tradiční role žen v irské společnosti tak, jak je vylíčena v jednotlivých příbězích (a to jak na venkově, tak ve městě).
The Representation of Women in Irish Short Stories
Reprezentace žen v irské povídce
Keywords: literatura; analýzy; povídka; irští autoři; literature; analysis; short story; Irish Writers