Umístění Otáčivého hlediště v českokrumlovské krajině a jeho vliv na krajinný ráz - Kučerová, Radka (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce pojednává o otáčivém hledišti v českokrumlovské krajině a jeho vlivu na krajinný ráz. V první části práce se zabývám obecně ochranou krajinného rázu a zámeckými zahradami. Dále popisuji historii problematiky otáčivého hlediště v zámecké zahradě a porovnávám náhradní varianty jeho umístění. Podle metodiky ICOMOS zhodnocuji vliv otáčivého hlediště na okolní krajinný ráz. Na závěr vyhodnocuji krátké dotazníkové šetření, zda lidé souhlasí s umístěním otáčivého hlediště v zámecké zahradě Českého Krumlova.
Location Revolving Auditorium in Český Krumlov landscape and its impacton the landscape
Keywords: otáčivé hlediště; Český Krumlov; zámecká zahrada; krajinný ráz; ICOMOS; revolving theatre; Český Krumlov; castle garden; landscape character; ICOMOS