Problematika přípravy klientů se specifickými potřebami k přechodu na chráněné bydlení. - Neužilová, Dana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přípravy klientů se specifickými potřebami na přechod do chráněného bydlení. Teoretická část přibližuje aktuální pohledy na poskytované sociální služby, popisuje proces transformace ústavní péče. Praktická část se věnuje probíhajícím změnám v ústavním zařízení Domov Pístina, domov pro osoby se zdravotním postižením, spojené s výše zmíněným procesem.
The issue of the client preparation with the specific needs for the changeover to the protect habitation.
Keywords: speciální pedagogika; mentální retardace; chráněné bydlení; deinstitucionalizace sociálních služeb; transformační proces; special education; mental retardation; sheltered housing; deinstitutionalization of social services; transformation process