Kulturní a přírodní krajinná kompozice Trhovosvinenska: návrh krajinné památkové zóny - Chromčák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá zmapováním okolí města Trhové Sviny z pohledu historického, kulturního a přírodního. Cílem je vytvoření evidenčního listu krajinné památkové zóny Trhovosvinensko, který bude sloužit jako podklad pro vyhlášení krajinné památkové zóny.
Cultural and natural landscape composition in Trhové Sviny area: project of landscape conservation zone
Keywords: krajinná památková zóna; KPZ; krajina; kulturní krajina; komponovaná krajina; kompozice; krajinné dědictví; Trhové Sviny; Trhovosninensko