Paleoparazitologická analýza organických sedimentů archeologického naleziště v Chrudimi - Bartošová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo vyšetřit poskytnutý archeologický materiál na přítomnost vajíček střevních helmintů člověka a domácích zvířat. Dalším úkolem bylo pokusit se o detekci antigenů parazitických protist metodou ELISA. Získané výsledky byly poté porovnány s dalšími známými fakty o lokalitě.
Paleoparasitological analysis in organic sediments on archeological locality in Chrudim
Keywords: parazitologie; paleoparazitologie; archeologie; středověk; střevní helminti; parazitická protista; analýza; parasitology; paleoparasitology; archeology; Middle Ages; intestinal helmints; parasitic protists; analylis