Klíčení rostlin rodu \ {Tillandsia} na různých substrátech - Kelíšková, Radka (Jihočeská univerzita, 2015)
Semena šesti druhů rostlin rodu Tillandsia (T.tricholepis, T. schiedeana, T. mauryana, T. sphaerocephala, T. streptocarpa a T. fasciculata), byla vyseta na šesti různých površích (akátová kůra, kokosové vlákno, rašelina, polystyren, silonová punčocha a juta). V první části pokusu byl zaznamenán počet vyklíčených semen na jednotlivých površích. Ve druhé části pokusu byl sledován růst nebo úhyn vyklíčených rostlinek po dobu sedmi měsíců. Statistické vyhodnocení výsledků prokázalo, že pro výsev a pro počáteční růst tilandsií jsou nejvhodnějšími povrchy juta, silonová punčocha a polystyren.
The germination of plants genus Tillandsia on different substrates
Keywords: Tillandsia; výsevné povrchy; výsev; klíčení; Tillandsia; seeding surfaces; sowing; germination