Vliv medií na agresivitu dětí základní školy. - Jírová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce bylo, dozvědět se základní údaje o médích všeobecně a o vlivu médií na agresivitu dětí základní školy. Teoretická část definuje základní pojmy- média, masová média a agresivita. Dále se věnuje psychologii zkoumané skupiny, účinkům vlivu médií a zabývá se také nejoblíbenějšími médii mezi dětmi na základní škole. Praktické část zkoumá, jak děti nejraději tráví volný čas, zda hraní počítačových her a vysedávání u internetu je opravdu tak oblíbenou aktivitou. V neposlední řadě zjišťuje, zda není rodičům lhostejné, co jejich děti ve volném čase dělají. Vše pomocí dotazníku v pátých třídách základní školy. V závěru práce se ověřují stanovené hypotézy.
The influence of media on aggressive elementary school children
Keywords: média; masová média; dítě mladšího a středního školního věku; agrese; agresivita; účinky médií; media; mass media; a child younger and middle-school age; aggression; aggression; media effects