Geometrie kolem nás - Zoubek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
V technické praxi i v běžném životě se setkáváme s rozličnými geometrickými tvary, stejně jako s projevy či aplikacemi různých geometrických vlastností. Poznánání a pochopení těchto jevů může sehrát důležitou roli při studiu matematiky a geometrie, ukazuje tyto disciplíny v jejich úzkem vztahu k reálnému světu. Cílem bakalářské práce je vytvořit soubor materiálů, které budou věnovány takovýmto jevům. Tak, aby bylo možné je využít při výuce matematiky a geometrie.
Geometry around us
Keywords: geometrie; sinusoida; Platónská tělesa; Archimédova tělesa; řětezovka; geometry; sinus; Platonic solids; Archimedes solids; catenary