Využívání odborné literatury (výchovných knih) rodiči při výchově svých předškolních dětí - Maršáková, Petra (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářské práce se zabývá využíváním odborné literatury (výchovných knih) rodiči při výchově svých předškolních dětí. Hlavním cílem je zjistit, jaké jsou důvody čerpání z odborných knih o výchově, co se u rodičů odráží ve výběru a co od takové literatury očekávají. Teoretická část obsahuje kapitoly týkající se výchovy, výchovných stylů rodičů, rodiny nebo vývoje předškolního dítěte. Praktická část je zaměřená na výsledky výzkumného šetření jak pomocí kvantitativní metody dotazníků, tak i kvalitativní rozhovorů.
The Utilisation of educational books (by parents) for educating their preschool children
Keywords: výchova; výchovné styly; rodina; předškolní dítě; odborná literatura o výchově; upbringing; education styles; family; preschool child; specialised literature on parenting