Vybraná značka kvality v turismu - Sedláčková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce pojednává o regionální značce "ŠUMAVA - originální produkt" sdružená v Asociaci regionálních značek (ARZ). Značka zaručuje kvalitu, jedinečnost regionu, původ z regionu a šetrnost k životnímu prostředí. Certifikuje výrobky, služby i zážitky. Hlavním tématem práce je zjištění povědomí spotřebitelů o značce. Mezi další záměry práce patří zjistit názor na značku od držitelů značky. K provedení výzkumu je využit kvantitativní výzkum, metoda dotazníkového šetření. V praktické části práce je charakterizován region Šumava a daná značka, dále jsou zde popsány výsledky vyplývající z kvantitativního výzkumu. Závěr práce se věnuje navrženým opatřením týkající se možného zlepšení povědomí o značce.
Selected Quality Brand for Tourism
Keywords: Regionální značka; "ŠUMAVA - originální produkt"; povědomí o značce; kvantitativní výzkum; Regional brand; "ŠUMAVA - original product"; awareness; quantitative research