Vliv eroze na kvalitu půdy - Hosnedl, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Eroze v současné době představuje celosvětový problém. Ve své práci jsem se zaměřil na zkoumání jejího vlivu na kvalitu půdy, zejména pak na obsah humusu, který je často užíván jako jedno z kritérií při posuzování kvality půdy. Součástí práce je návrh na sledování změn obsahu humusu v čase a v závislosti na managementu a sklonitosti. Bakalářská práce byla zpracována formou literárního přehledu, v němž jsem udělal průřez toho, jaké výzkumy v této oblasti již byly provedeny.
An Impact of Erosion on Soil Quality
Keywords: eroze; organická hmota; humus; management; erosion; soil organic matter; humus; management