Skladování a využití chemických látek v zemědělství ve vztahu k životnímu prostředí - Nekolný, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se věnuje chemickým látkám a směsím, které jsou při zemědělské činnosti využívány. Zejména se jedná o skladování a používání těchto látek ve vztahu k životnímu prostředí. Některé látky, které jsou v zemědělství využívány, mají různé nebezpečné vlastnosti. Při nesprávné manipulaci nebo při jejich nesprávném způsobu skladování mohou způsobit významné škody na životním prostředí, zejména pak kontaminaci vody a půdy a poškození dalších složek životního prostředí. Cílem práce je identifikovat tyto látky z hlediska jejich možného vlivu na životní prostředí a navrhnout optimální způsob jejich skladování a zacházení s nimi v zemědělském podniku.
Storage and use of chemicals in agriculture in relation to the environment
Keywords: chemické látky; zemědělství; životní prostředí; kontaminace; chemicals; agriculture; environment; contamination