Krajina dat – Virtuální rekonstrukce ztracené Šumavy - Horníčková, Kateřina; Gogolák, I.; Grasse, L.; Paclíková, Klára; Preusz, Michal; Trejbal, J.; Zifčák, Š. (Zlatý řez, 2018)
Článek se prezentuje metodu a postupy DH projektu PhotoStruk Ústavu aplikované informatiky Jihočeské univerzity, který se zabývá virtuální obnovou zmizelé krajiny a sídel Šumavy a Novohradských hor.
Landscape of data - virtual reconstruction of lost Šumava region
Keywords: Krajina; Virtuální rekonstrukce; Šumava; digital humanities; 3D rekonstrukce; kulturní dědictví; mapování; GIS; Landscape; virtual reconstruction; Šumava; digital humanities; 3D reconstruction; cultural heritage; mapping; GIS