Analýza provozních ukazatelů produkce mléka - Tůmová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce hodnotí výživu a systém krmení dojnic ve vztahu k produkci mléka v provozních podmínkách Zemědělského družstva Rodvínov. Základní část práce popisuje nutriční a chemický rozbor mléka, základy výživy dojnic a rozborů krmných dávek. Dále práce zmiňuje vlivy jednotlivých technologií ustájení na produkci mléka a obsah živin v mléce. Zjištěné výsledky byly porovnány se standardy a na základě tohoto porovnání byly následně i doporučeny postupy pro zlepšení celkové úrovně mléčné užitkovosti.
Analysis of operating parameters of milk production
Keywords: dojnice; mléko; složky; výživa; dairy cows; ration; milk; dairy ingredients