Oskar Nedbal v paměti města Tábor - Jedličková, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se snaží zanalyzovat přístup města Tábora k odkazu Oskara Nedbala. Diplomová práce se zaměřila především na instituce pojmenované po Oskaru Nedbalovi: ZUŠ Oskara Nedbala, divadlo Oskara Nedbala a komorní orchestr Bolech, který je důležitým nositelem odkazu Oskara Nedbala. Důležitou institucí je i Mezinárodní společnost Oskara Nedbala, která přímo o odkaz Oskara Nedbala pečuje. Práce je zakončena průzkumem povědomí současných táborských občanů o Oskaru Nedbalovi.
Oskar Nedbal impressed on Memory of Town Tábor
Keywords: Paměť; Oskar Nedbal; město Tábor; The memory; Oskar Nedbal; the town Tábor