Českobudějovická periodika 1918-1939 (se zaměřením na vybranou problematiku) - Křížová, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá regionálním periodickým tiskem v Českých Budějovicích v meziválečném období. Jejím cílem je zhodnocení funkce regionálních médií a podání přehledu o českobudějovickém novinářství v letech 1918 - 1939. Především je zaměřena na regionální varianty listů politických stran, které blíže charakterizuje. V závěru se pokouší nastínit témata vhodná k zařazení do mediální výchovy na základní škole.
Periodicals in České Budějovice from 1918 to 1939 (Focus on selected problems)
Keywords: České Budějovice; 1918 - 1939; periodika; politické strany; mediální výchova; Czech Budweis; 1918 - 1939; peridacals; political parties; medial education