Vztah dětí k jazykovému vzdělávání - Bohoňková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce "Vztah dětí k jazykovému vzdělávání" pojednává o vztahu žáků k učení se cizím jazykům na vybraných Jihočeských základních školách. Teoretická část se zabývá pojetím výuky cizích jazyků na 1. stupni základních škol v České Republice, účastníky výukového procesu a motivací v jazykovém vzdělávání a osvojováním cizích jazyků v mateřských školách. Praktická část se věnuje dotazníkovému průzkumu, který zjišťuje vztah žáků k učení cizích jazyků a jejich postoje k významu znalosti cizího jazyka. Dotazníky byly určeny pro žáky z 5. tříd na deseti základních školách v Jižních Čechách.
THE RELATION OF CHILDREN TO FOREIGN LANGUAGE EDUCATION
Keywords: Bilingvismus; cizí jazyk; motivace; osvojování cizích jazyků; předškolní vzdělávání; učitel; výuka cizích jazyků; základní vzdělávání; žák.; Bilingualism; foreign language; motivation; learning a foreign languages; pre-chool education; teacher; teaching a foreign languages; primary education; pupil.