Volný čas dětí staršího školního věku nejen v období koronavirové pandemie - Havlová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá volným časem dětí staršího školního věku. Charakterizuje základní pojmy, které se pojí k danému tématu, tj. volný čas, volnočasová kompetence. Pozornost je věnována pojmu serious leisure v pojetí autora R. Stebbinse. Práce představuje výsledky vlastního výzkumného šetření v období koronavirové epidemie, realizovaného kvalitativní metodou, jakým způsobem děti vnímají a prožívají volný čas, zda směřují k volnočasové kompetenci a také zda změny ve společnosti kvůli koronavirové pandemii ovlivnily prožívání volného času dětí.
Leisure time of older school-age children not only during the coronavirus pandemic
Keywords: volný čas dětí; leisure; serious leisure; starší školní věk; volnočasová kompetence; období koronavirové pandemie; children's leisure time; leisure; serious leisure; school-age children; leisure time competencies; coronavirus pandemic