Interaktivní aplikace pro výuku finanční matematiky - Rosa, Přemysl (Jihočeská univerzita, 2013)
21 století je stoletím informací a nových technologií. Také informace ze světa financí jsou nezbytné pro správné rozhodování a orientaci. Nové technologie s sebou přinesly také nové typy finančních operací. Proto je nezbytné, aby se s rozvojem nových technologií rozšířila i finanční gramotnost, která umožní porozumět financím a správně s nimi zacházet. Také tato bakalářská práce se bude zabývat rozvíjením finanční gramotnosti, ale příjemnou a interaktivní formou. Základním kamenem v úvodu této práce bude vysvětlení důležitých pojmů z oblasti finanční matematiky, doplněných o vzorce použité ve Smart dokumentech. Dále bude popsáno prostředí programu a nástroje pro tvorbu Smart dokumentů. Zahrnutí historie a vzniku společnosti Maplesoft a vývoje programu Maple od jeho počátků až po současnost doplní obraz této práce.
Interactive applications for teaching financial mathematics
Keywords: finanční gramotnost; finanční matematika; finanční produkty; interaktivní výuka; Maple; nové technologie; programovatelné komponenty; smart dokumenty; financial literacy; financial mathematics; financial products; interactive education; Maple; new technologies; programmable components; smart documents