Vliv nadměrného užívání moderních technologií na vznik spánkových poruch u dětí staršího školního věku - Součková, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá nadměrným užíváním moderních technologií na možný vznik spánkových poruch u dětí staršího školního věku. Teoretická část charakterizuje starší školní věk, spánek, spánkové poruchy, specifika spánku dětí a dospívajících, moderní technologie, jejich vliv na lidský organismus a shrnuje výzkumy související s vlivem používání moderních technologií na spánkovou kvalitu u dětí. Praktická část prezentuje kvantitativní výzkum, který zkoumá vliv nadměrného užívání moderních technologií na možný vznik spánkových poruch u dětí staršího školního věku.
The Effect of Excessive Use of Modern Technologies on the Origin of Sleep Disorders in Children of Older School Age
Keywords: starší školní věk; spánek; spánková kvalita; doba usínání; poruchy spánku; faktory ovlivňující spánek; moderní technologie; elektronické zařízení; chytrý telefon; older school age; sleep; sleep quality; sleep time; sleep disorders; factors affecting sleep; modern technologies; electronic device; smartphone