Profese "sociální pracovník" - Adamíček, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány klíčové pojmy reintegrace, problémy spojené se začleňováním do společnosti a klíčové faktory podporující reintegraci, které zmiňuje odborná literatura. Teoretická část je složena ze tří kapitol. První kapitola definuje náplň práce sociálního kurátora. Druhá kapitola se zabývá osobami propuštěnými z výkonu trestu odnětí svobody. Třetí kapitola popisuje klíčové faktory úspěšné reintegrace. Praktická část využívá analýzu spisů osob propuštěných z VTOS u sociálních kurátorů. Cílem praktické části je předložit případovou studii sociálního kurátora. Druhým cílem praktické části je zjistit, jaké klíčové faktory posilující úspěšnost reintegrace se vyskytují u propuštěných osob z VTOS na Českokrumlovsku.
Profession of social worker