Implementace Filozofie pro děti do oddělení školní družiny - Dřevová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce popisuje proces implementace vybraných prvků programu Filozofie pro děti do činnosti školní družiny. Teoretická část představuje program Filozofie pro děti a školní družinu. Vlastní výzkumné šetření formou případové studie popisuje program Filozofie pro děti v podobě deseti setkání v rámci programu ranní školní družiny a deseti setkání v rámci programu odpolední školní družiny. Dále se zamýšlí nad zjištěnými faktory, které se při filozofických sezeních objevovaly.
Implementation of Philosophy for Children in an After-school club
Keywords: Filozofie pro děti; diskuse; dialog; hledající společenství; filozofické zásady; trojdimenzionální model myšlení; kritické myšlení; tvořivé myšlení; angažované myšlení; facilitátor; volný čas; výchova; výchova ve volném čase; školní družina; případová studie.; Philosophy for Children; discussion; dialogue; community of inquiry; philosophical principles; multi-dimensional model of thinking; critical thinking; creative thinking; caring thinking; facilitator; free time; leisure education; after-school club; case study.