Argentinsko-britské soupeření o Malvíny - Mlejnková, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje argentinsko-britskému soupeření o Falklandské (Malvínské) ostrovy. Skládá se z pěti kapitol, z nichž první se věnuje ostrovům z hlediska geografického, demografického a ekonomického. Druhá kapitola přináší informace o objevení ostrovů a jejich osídlení až do roku 1982. Ozbrojenému střetu, který se odehrál v roce 1982, je věnována celá třetí kapitola. Předposlední část bakalářské práce se zabývá situací po válce a vývojem britsko-argentinských vztahů. Bakalářskou práci uzavírá pátá kapitola, která se soustředí na názory běžného obyvatelstva Argentiny a Falkland a také na názory sousedních zemí.
Argentine-British dispute over the Falkland Islands
Keywords: Falklandy; Malvíny; Argentina; Velká Británie; válka; spor; the Falkland Islands; Argentina; Great Britain; war; dispute