Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Šumavy a jejího podhůří - Pišnová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se věnuje oblasti Jižního Prachaticka. Hlavním cílem bylo zhodnotit současný stav cestového ruchu ve vybrané oblasti. Práce se zabývá posouzením struktury předpokladů cestovního ruchu. Pro toto posouzení byla zjištěna nabídka jednotlivých atraktivit. Dotazníkovým šetřením na vybraných lokalitách bylo provedeno zhodnocení současných návštěvníků. Pro toto hodnocení byla zjišťována image jednotlivých lokalit, intenzita pocitů, které zde návštěvníci zažívají, vnímání lokalit, provozované aktivity a motivace k návštěvě dané oblasti. Posledním cílem bylo posouzení možnosti dalšího rozvoje cestovního ruchu v zájmové oblasti.
Tourism and recreation in selected area of Šumava mountains and its foothills
Keywords: Cestovní ruch; předpoklady cestovního ruchu; přírodní atraktivity; kulturně-historické atraktivity; ubytovací zařízení; rekreační zařízení; image; emoce; provozované aktivity; vnímání lokalit; motivace; návštěvníci; dotazníkové šetření; Tourism; preconditions of tourism; nature attractivities; culturally-historical attractivities; accommodation facilities; leisure amenities; image; emotion; the perception of the sites; motivation; visitors; questionnaire research