Analýza pivovarského odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary - Neubauer, Patrik (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou pivovarnického odvětví v Jihočeském kraji s ohledem na minipivovary a vývojem pivovarského odvětví od roku 2015 v daném kraji. Literární rešerše je zaměřena především na základní pojmy v oblasti pivovarnictví, seznamuje čtenáře s historií vaření piva, rozdělení piv a pivovarů a způsoby vaření piva. V práci jsou popsány hlavní rozdíly mezi velkými pivovary a minipivovary a jejich výhody a nevýhody. Analytická část je potom věnována vybraným pivovarům a minipivovarům v Jihočeském kraji, jenž je v práci charakterizován. Dále jsou popsány vybrané pivovary a jejich historie, současný stav, způsob vaření piva a jejich produkty. Nezbytnou součástí práce jsou grafy, tabulky a obrázky, které zajišťují lepší přehlednost a prezentaci dat v oblasti zkoumané problematiky.
Analysis of the brewing industry in the South Bohemian Region with regard to mini-breweries
Keywords: pivo; pivovar; historie; pivovarský průmysl; vývojpivo; pivovar; historie; pivovarský průmysl; vývoj; beer; brewery; history; brewing industry; development