Biblické příběhy v mateřské škole - Drncová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je metodické zpracování vybraných biblických příběhů tak, aby naplňovaly požadavky RVP PV a zároveň se mohl ověřit dopad těchto příběhů na děti z rodin, které aktivně víru nepraktikují. Teoretická část je věnována mapování křesťanské výchovy v předškolním vzdělávání, dále významu biblických příběhů, zaměření na jejich obsah, poselství a přínos pro děti předškolního věku. V praktické části jsou metodicky zpracované biblické příběhy, které byly realizovány ve třídě křesťanské mateřské školy. Metodou pozorování a rozhovoru je zjišťován posun těchto dětí ve vědomém chápání víry.
Bible Stories in Kindergarten
Keywords: biblické příběhy; předškolní vzdělávání; víra; dítě; křesťanská výchova; biblical stories; pre-school education; faith; child; Christian education