Freelancer: podnikání na volné noze - Korčáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá podnikáním na volné noze neboli freelancingem. Hlavním cílem práce je analýza současného stavu freelancerů v České republice a identifikace kladů a záporů podnikání na volné noze. Pro naplnění cíle práce byl dále stanoven dílčí cíl - průzkum využití marketingových strategií a nástrojů českých freelancerů. Aktuální stav podnikání na volné noze je analyzován pomocí dotazníkového šetření. Dotazník je vytvořen v elektronické podobě a adresován českým freelancerům z různých profesních odvětví. Některé výsledky z dotazníku jsou porovnávány s výsledky výzkumu Roberta Vlacha z roku 2017. Výsledné grafy ukazují současný stav nezávislých pracovníků v České republice, jejich marketingové strategie a výhody i nevýhody této formy podnikání. Na základě zjištěných nevýhod podnikání na volné noze bylo mnou navrženo řešení, jak situaci zlepšit.
Freelance Business
Keywords: podnikání na volné noze; nezávislí odborníci; marketing; podnikání; freelancer; independent expert; marketing; freelancing; self-employed; freelance business