Kvalita života v rurálním prostoru - případová studie obce Švihov - Voráčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem bakalářské práce bylo porovnat kvalitu života ve třech obcích na Švihovsku, které se liší počtem obyvatel a zjistit, zda je kvalita života prostorově diferencována. První byl Švihov, druhé Lhovice a třetí Třebýcinka. V literární rešerši jsou obsažena fakta z odborné literatury týkající se kvality života, jejích indikátorů a měření a venkova a jeho rozvoje. Ve výzkumné části jsou charakterizovány jednotlivé obce, vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření mezi jejich obyvateli, rozhovorů s významnými osobnostmi obcí a fotodokumentace zkoumaných území.
Quality of life in rural area - municipality of Švihov case study
Keywords: Kvalita života; indikátory kvality života; měření kvality života; venkov; rozvoj venkova; Quality of life; quality of life indicators; measuring quality of life; countryside; rural development