Pedagog volného času ve Vězeňské službě ČR - Jeřábková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce pojednává o vězeňství, vězeňských systémech v různých zemích a základních penitenciárních profesích (dozorce, psycholog, lékař, duchovní, sociální pracovník a různí pedagogičtí pracovníci). Hlavní část se věnuje profesi pedagoga volného času ve Vězeňské službě České republiky, jeho kvalifikaci, vymezením jeho práce a příklady možného trávení volného času vězňů v jednotlivých věznicích.
Teacher leisure time in penitentiary service the Czech Republic.
Keywords: penologie; vězeňství; pedagog volného času; aktivity ve volném čase ve vězení; penology; penal system; teacher leisure; participation in leisure in prison