Územní a populační vývoj vesnice Lštění od poloviny 18. století do současnosti - Blahoutová, Milada (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřená na vesnici Lštění v průběhu let 1750 až 2011. Práce je napsána na základě demografické analýzy obyvatelstva a geografické analýzy počtu obytných budov. První část práce se soustřeďuje na popis a vývoj demografické metody, která byla použita při zkoumání počtu obyvatelstva ve vsi Lštění. Druhá část obsahuje stručný popis a vývoj geografické metody. Ta byla použita pro zjištění počtu obytných budov, které se nacházejí v průběhu zkoumaných let ve vsi. V bakalářské práci se nachází i historie vesnice Lštění. Hlavním pramenným podkladem pro tuto bakalářskou práci se staly především archiválie nacházející se ve fondech Farního úřadu Lštění, umístěného ve Státním okresním archivu v Prachaticích, a Velkostatku Vimperk 1314 - 1949, umístěného ve Státním oblastním archivu v Třeboni v oddělení Českého Krumlova. Z již vydaných pramenů práci obohatil Historický lexikon obcí České republiky 1869 - 2005.
Territorial and population development of village Lštění from the mid 18th century up to the present
Keywords: demografie; geografie; statistika; územní vývoj; populační vývoj; Lštění; vesnice; demography; geography; statistics; territorial development; population development; Lštění; village