Zajímavá prvočísla a jejich vlastnosti - Kratochvíl, Daniel (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře se speciálními typy prvočísel. Celá práce je rozdělena na čtyři části. V úvodní části je čtenáři představena definice prvočísel a představeny jsou také základní poznatky o nich a jedna z metod pro jejich vyhledání. Následující dvě části jsou zaměřeny na speciální typy prvočísel, přičemž první z nich se soustředí na typy prvočísel, které nesou názvy slavných matematiků, zatímco následující část se zabývá typy prvočísel, které jsou speciální pro svou určitou specifickou vlastnost. Závěrečná část obsahuje několik příkladů s řešením a několik bez něho.
Interesting prime numbers and their properties
Keywords: prvočísla; speciální typy prvočísel; dělitelnost; přirozená čísla; faktorizace; kongruence; zbytek po dělení; prime numbers; special kinds of prime numbers; divisibility; natural numbers; congruence; remainder after division