KAREL STEHLÍK JAKO SPOLUTVŮRCE PODOBY JIHOČESKÉHO VÝTVARNÉHO UMĚNÍ - Šebestová, Anna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje osobnosti milevského malíře Karla Stehlíka a jeho působení v československém výtvarném umění. První část práce se zabývá umělcovým životem a studiem na Akademii výtvarných umění v Praze. Druhá část se zaměřuje na Stehlíkovu činnost v regionálních a celostátních výtvarných a společenských spolcích. Poslední oddíl analyzuje Stehlíkovo dílo a jeho začlenění do výtvarného a společenského kontextu.
KAREL STEHLÍK AS A CO-CREATOR OF FINE ARTS IN THE SOUTHERN BOHEMIA
Keywords: Akademie výtvarného umění; Milevsko; Svaz československých (českých) výtvarných umělců; socialistické umění; kulturní spolky v Milevsku; Normalizace; Otakar Nejedlý; Sdružení Jihočeských výtvarných umělců; oficiální kultura.; The Academy of Fine Arts in Prague; Milevsko; the Association of CzechoslovaK (Czech) Applied Artists; socialist art; cultural associations in Milevsko; Normalization (Czechoslovakia); Otakar Nejedlý; The Association of South Bohemian artists; official culture in the Czechoslovakia.