Obchodování na mezinárodním měnovém trhu Forex - Doležálková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2020)
Trh, který funguje 24 hodin denně 5 dní v týdnu. Nejlikvidnější finanční trh na světě. Denně se zde zobchodují měny v hodnotě 6 bilionu dolarů. Pod tím vším si můžeme představit trh zvaný Forex. Dnes k němu má přístup čím dál víc lidí. Při vstupu na trh je nezbytné, aby budoucí obchodník měl odvahu riskovat. Obchodování na Forexu je totiž rizikový byznys, proto je důležité, aby obchodníci byli dostatečně připraveni a trpěliví. K dosažení zisku je nutná disciplína, počáteční kapitál a dostatek zkušeností. Bakalářská práce se zaměřuje na stanovení vhodné příležitosti vstupu do obchodní pozice a výpočet zisku a ztráty. Cílem bakalářské práce je objasnění problematiky obchodování na měnových trzích a uplatnění nástrojů technické analýzy na forexovém trhu. Toto téma je velice zajímavé a je dobré o něm vědět více informací, které se dají v budoucnu nepochybně použít. Vše, co je v této práci zmíněno, je možné použít na jakémkoliv trhu, ať už se jedná o trh akciový nebo trh s komoditami a další. Všechny trhy fungují podobně a princip obchodování je takřka totožný.
Trading on the International Monetary Market Forex
Keywords: Forex; obchodování; měna; strategie; měnový kurz; Forex; trading; currency; strategy; exchange rate