Alternativní metoda dálkových odečtů elektroměrů v příhraniční oblasti pomocí UAV - Macák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout alternativní metodu pro dálkové odečty dat z chytrých elektroměrů, a to s využitím UAV. Po navržení systému bude tento systém vytvořen a následně otestován. Tento systém by měl sloužit ke sběru dat z oblastí, kde nasazení běžných technologií pro dálkové odečty není možné. V teoretické části bude pak seznámení s běžně používanými metodami dálkových odečtů a dále budou popsány bezdrátové technologie, které budou k tomuto projektu zvažovány.
Alternative method of remote meter reading in the border area using UAV