Dlouhodobé sledování pohybu a věrnosti lokalitě u jedinců kuňky žlutobřiché (Bombina variegata) - Holicová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce stručně shrnuje poznatky o homingu a migrační schopnosti obojživelníků. V praktické části se zabývá věrností domovské lokalitě a pohyblivostí v rámci mapované lokality u kuňky žlutobřiché. Dokumentuje její relativní početnost v průběhu několika sezón. Na základě zvolených parametrů určuje biotopové preference kuněk žlutobřichých. Práce se rovněž věnuje metodě přirozených vzorů, protože právě touto metodou probíhalo rozlišování jedinců kuňky žlutobřiché v související terénní studii.
Long-term monitoring of the movement and location of individuals yellow-bellied toad (Bombina variegata)
Keywords: kuňka žlutobřichá; disperze; metoda přirozených vzorů; yellow-bellied toad; movement; pattern maps