Drogová závislost a vztahy v rodině - Pokorná, Šárka (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá rodinou a drogami. Teoretická část charakterizuje funkční a nefunkční rodinu, její funkce a význam pro dítě. Dále popisuje příčiny drogové závislosti, rozdělení drog na legální a nelegální, prevenci primární, sekundární a terciální. Praktická část obsahuje výzkum drogové problematiky na střední škole. Většina dotázaných má zkušenost s drogou a příčinu vidí v rodinných problémech.
Drug Addiction and Relations en Famille
Keywords: rodina; poruchy rodin; rodinná terapie; drogy; závislost; prevence; family; family disorders; family therapy; drugs; dependence; prevention