Právní úprava podnikání cizinců na území České republiky - Štěch, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Popis a analýza legislativních úprav zabývajících se podnikáním a zaměstnaností cizinců na území České republiky. Zabývá se obecnými podmínkami pro podnikání a zaměstnávání cizinců dle živnostenského zákona, zákoníku práce, obchodního zákoníku a zákona o zaměstnanosti. Dále se zabývá statistickým vývojem počtu a strukturou cizích státních příslušníků v ČR. Popisuje a uvádí příklad administrativní náročnosti zahájení podnikání pro cizince v ČR.
Legislative business regulations for foreigners in the Czech Republic
Keywords: podnikání; zaměstnávání; cizí státní příslušník; právo; zákon; business; employment; foreign national; jusice; law