Volnočasové aktivity v Táboře v letech 1900-1950 - Sokolová Loskotová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a proměnou volnočasových aktivit v Táboře v období 1900-1950. Je sondou do těchto let a mapuje v pěti kapitolách vliv společenskopolitické situace na proměny trávení volného času.
Leisure activities in Tábor between 1900-1950
Keywords: Volnočasové aktivity; volný čas; Tábor; spolek; spolková činnost; Sokol; historie; dámský spolek Zora; hudební spolek Bolech; pěvecký sbor Hlahol; spolek divadelních ochotníků; amatérské divadlo; Leisure activities; free-time activities; free time; Tábor; societies; federal; Sokol; history; women's club Zora; music association Bolech; Choir Hlahol; municipal library; Hussiten muzeum; an association of theatrical amateurs; amateur theatre