Vliv KPÚ na stupeň realizace ÚSES v určených katastrálních územích Jihočeského kraje v oblasti s převažujícím hospodařením soukromých zemědělců - Šimáková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Smyslem této práce je posouzení vlivu komplexní pozemkové úpravy na realizaci územního systému ekologické stability ve vybraném katastrálním území. Zájmovou lokalitou pro posouzení výchozího, navrženého a realizovaného stavu bylo zvoleno katastrální území Košín. Součástí práce bylo vyhodnocení těchto změn s využitím mapových podkladů. Další činností byla provedena bioekologická zonace daného území, kde se vymezily tzv. ekokrizové zóny, vedoucí ke vzniku ekokrizových situací v krajině.
The influence of KPÚ on the degree of implementation of the territorial system of ecological stability in selected cadastral territory in South Bohemian Region in the field with the prevailing management of private farmers
Keywords: ekologická stabilita; pozemkové úpravy; územní systém ekologické stability; společná zařízení; zemědělská krajina; zonace; ecological stability; landscaping; territorial system of ecological stability; common facilities; agricultural landscape; zoning