Právní aspekty odpovědnosti za vady - Davidová, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce provádí rozbor jednotlivých právních aspektů odpovědnosti za vady dle nového občanského zákoníku, účinného od roku 2014. V teoretické části práce je vysvětlen pojem odpovědnosti za vady, jak lze vady dělit, kdy vzniká povinnost z vadného plnění, jak lze tato práva uplatnit a následné řešení nastalých situací. Přínosem této práce je obeznámení se a rozbor nového občanského zákoníku v rámci právních vztahů mezi právními subjekty. Cílem práce je poukázat na informovanost veřejnosti v oblasti odpovědnosti za vady. Toho je dosaženo v praktické části, která je zaměřena na dotazníkové šetření prováděné mezi veřejností v Jihočeském kraji.
Legal Aspects of Flaw-related Responsibility
Keywords: právní aspekty; odpovědnost za vady; nový občanský zákoník; legal aspects; flaw-related responsibility; new civil code