Vnější obchodní vztahy ČR - Mašek, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit vývoj vnějších obchodních vztahů mezi Českou republikou a ostatními zeměmi. Zaměřuje se na určení nejvýznamnější obchodních partnerů za pomoci ukazatelů zahraničního obchodu. Dále jsou v práci popsány jednotlivé obchodní dohody uzavřené Českou republikou nebo Evropskou unií. Důležitou roli v bakalářské práci mají data z Českého statistického úřadu, která mapují zahraniční obchod České republiky v jednotlivých letech.
Foreign trade raletions of the Czech Republic
Keywords: mezinárodní obchod; dovoz; vývoz; obchodní vztahy; foreign trade; export; import; business partners