Pracovní rehabilitace - uplatnění znevýhodněných osob na trhu práce - Bienertová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
Pracovní rehabilitace je souvislá činnost zaměřená na získání a udržení vhodného zaměstnání osoby se zdravotním postižením, kterou zabezpečuje místně příslušný úřad práce ve spolupráci s pracovně rehabilitačními středisky. Získání pracovního místa pro člověka s postižením je v posledním desetiletí obtížná záležitost, i když je pro tyto občany často práce hlavím smyslem života.
The work rehabilitation - people with disabilitaties place on job market
Keywords: Disabilita; chráněná pracovní místa; osoba se zdravotním postižením; poradenský program; pracovní rehabilitace; Disabilities; the protect job; people with disabilities; counselling programme; the work rehabilitation